Novinky

Šumavská bylinná legenda
Šumavská bylinná legenda

Šumavské bylinné víno se na Šumavě vyrábí již od roku 1897. Je to zázrak, o kterém se toho už hodně napsalo a namluvilo. Já ale nic psát nebudu, protože v tomto rozhovoru se dozvíte vše. Pan Vlček, spolumajitel firmy Mykoprodukta, která Šumavské bylinné vyrábí umí o tomto šumavském léčivém zázraku krásně vyprávět a rozhovor fakt není nuda:-)

Šumavské bylinné si u v eshopu nás můžete objednat tady: https://www.naturius.cz/zbozi/sumavske-bylinne-original-0-7l/

Hezký den 

Silvie z Bylinek

Číst článek
Koloidní stříbro pomáhá
Koloidní stříbro pomáhá

Mast s koloidním stříbrem prodáváme u nás v kamenném obchodě už několik let. Zákazníci si její účinky pochvalují a tak jsme spokojeni i my.

Na mast s koloidním stříbrem mě upozornila jedna naše letitá zákaznice, která je léčitelka a nechává si u nás míchat bylinkové čaje pro lidi, které léčí. Stará se také o seniory v jednom domově důchodců, kde prý tuto mast uplatňuje asi nejvíce. Mastička je podle jejích zkušeností v kombinaci s čaji a další léčbou účinná při proleženinách, pásových oparech, hemoroidech, mykózách a plísních nehtů.

Pro tuto mast si k nám chodí i hodně lidí s alergiemi na kůži, které svědí nebo pálí. Také ti, kterým se často dělají opary, nebo mají problémy s akné.

Stříbro má chladivý efekt a dá se říct, že výborně funguje tam, kde se z pohledu tradiční čínské medicíny vyskytuje horkost.

Teď už bude mast s koloidním stříbrem v nabídce i v našem eshopu, stejně jako samotné koloidní stříbro v různých baleních.

Číst článek
Pozvánka
Pozvánka

Pro ty z vás, milé zákaznice, které jste z Budějc a blízkého okolí, pro vás mám jednu zajímavou pozvánku. Dne 21. března se v Českých Budějovicích slavnostně otevírá klinika NATUR FACE. Účast na této nádherné společenské akci je třeba si dopředu zarezervovat přímo v klinice NATUR FACE, odkaz je tady: NATUR FACE Body Clinic

Číst článek
Céčko zdarma k nákupu
Céčko zdarma k nákupu

Tak jsme u nás v Bylinkách přemýšleli, jak vám s nadcházejícím jarem vylepšit kondici a pomoci vám vyhnout se jarní únavě, nemocem a vyčerpání.

A přišli jsme na to!

Víte, který vitamín je naprosto nezbytný k udržení našeho zdraví? Správně, je to Céčko.

Proč ho potřebujeme tak strašně moc?

  • céčko je důležité pro vnitřní tkáňové dýchání

  • céčko podporuje vstřebávání železa (bojuje proti chudokrevnosti)

  • céčko stimuluje tvorbu bílých krvinek (podporuje imunitu)

  • céčko se podílí na syntéze kolagenu (bojuje proti vráskám)

  • céčko bojuje proti únavě a vyčerpání

  • céčko pomáhá naší nervové soustavě

  • céčko podporuje správný chod metabolismu

Zkuste si na pár týdnů úplně vynechat vitamin C z jídelníčku. Nedostatek se projeví ihned na tónu a pružnosti pleti, na kvalitě vlasů a také na pružnosti tkání. Céčko je pro náš život alfou i omegou, tím nejdůležitějším vitamínem, jaký nám příroda dává.

Abychom vám s tím jarním osvěžením těla a nastartováním do krásného počasí pomohli, máte u nás balení céčka k nákupu zdarma. Stačí do poznámky k vaší objednávce ručně napsat: AKCE CE.

Balení 30 cucavých tablet pak najdete ve vaší objednávce. Akce trvá do konce března.

Užijte si je a pamatujte: céčko nám dává krásu, svěžest a radost.

Silvie z Bylinek

Číst článek
Kniha o půdě
Kniha o půdě

Máme novou knihu. Lámete si hlavu, jak oživit půdu ve skleníku, jak mít lepší úrodu, nebo jak správně do půdy dodat potřebné živiny? V tom případě je tato kniha pro vás to pravé. Kniha je vybavena přehlednými tabulkami a důležitými praktickými informacemi, které se vám budou na zahrádce hodit.

Knihu Půda: jak o ni pečovat a jak dobře hospodařit autora Miloslava Šimka vydalo Biologické centrum Akademie věd, ústav půdní biologie a biogeochemie v roce 2024

Číst článek
3 důvody proč mít doma houbu Coriolus
3 důvody proč mít doma houbu Coriolus

Coriolus je houba, která se používá hlavně v čínské medicíně. V poslední době se z ní stala skoro popstar a někoho, kdo o ní ještě neslyšel byste hledali jak jehlu v kupce sena. 

Coriolus je dřevokazná houba, která nejraději roste na listnatém podnoží. Najdete ji v mírném pásmu, po celé zeměkouli. Naštěstí ji hledat nemusíte. Máme ji. Navíc to, abyste z Coriolu dostali ty správné účinné látky a houbička Vám skutečně pomohla je celkem dřina. Tělo hub je totiž tvořeno chitinem, což je polysacharid podobný celulóze. Aby byl pro Vás stravitelný, je nutné houbu rozemlít na jemný prášek a ten pak extrahovat. Kdybyste si přece jen chtěli pochutnat na vlastnoručně sebraných Coriolech, doporučuje se užívat pouze odvar.

Čínská medicína o této houbě říká, že umí z těla dostat všechno, co do něj nepatří. Také to, že to je "zabiják" virů a bakterií, které se nám v těle chtějí usídlit a škodit.

A proč mít Coriolus doma stále připravený?

1. Hodí se při různých potížích se zažíváním. 

2. První pomoc, když na Vás "něco leze".

3. Má super silné detoxikační účinky.

Pokud byste se chtěli poradit o účincích a užívání, zavolejte. Jsme k dispozici na telefonu 602 873 547.

 

 

Číst článek
Zázračná mišpule
Zázračná mišpule

Zázračná mišpule pomáhám plicím

Do obchůdku k nám v tomto období přichází hodně zákazníků, které trápí kašel. Drtivá většina z nich si kupuje Mišpulníkový sirup, protože s ním mají už zkušenost a v minulosti jim mnohokrát pomohl. Věhlas Mišpulníkového sirupu se šíří rychle a my se občas bavíme, jaký název se tichou poštou pro něj zase vytvoří. Už jsme si zvykli na Myšpulínový sirup, asi podle kreslené postavičky z komiksu Čtyřlístek, Špulkový sirup, Japonský sirup, Čínský sirup a nedávno to byl Myškový sirup, kde jsme ale si dlouho nedali do souvislostí myšky a mišpuli a dlouho paní, která si pro něj přišla tvrdili, že takový sirup nemáme. Ještěže ta dáma byla vytrvalá a nedala se odbýt. Nakonec jsme se dovtípili.

Mišpulník japonský nepochází z Japonska, ale jeho prapůvodní domovinou je centrální Čína. Odtud byl přivezen do Japonska a vyšlechtěn do dnešní podoby. V přírodě je to malý stromek, který je stálezelený a neopadává. Jeho listy jsou na vrchní části tmavězelené a kožovité, na spodní pak porostlé chloupky. Z mišpulníku se využívají plody – mišpule, což jsou oranžovožluté malvice, které mají sladko-kyselou chuť. V čínské medicíně se syrové mišpule využívají pro posílení růstu kostí a pro podporu tvorby červených krvinek.

Z plodů a dalších bylinek se vyrábí vyhlášený Mišpulníkový sirup, již zmíněný na začátku našeho povídání.

Známá je také marmeláda z mišpulí, která je velmi lahodná.

Číst článek
Hloh peřenoklaný
Hloh peřenoklaný

Není hloh jako hloh. Můžete se o tom přesvědčit u nás na jihu Čech v hlohovém sadu pana Tůmy, který již léta pěstuje Hloh peřenoklaný. 

Tato odrůda hlohu původem pochází z Asie, konkrétně z Vietnamu a jihu Číny. Od našeho známého evropského hlohu se liší hlavně velikostí plodů - hložinek a také vysokým obsahem vitaminu C, který několikanásobně převyšuje obsah céčka třeba v jablku, rakytníku nebo šípku.  Chuť hložinek je velmi specifická, trochu sice připomíná ty naše známé české, ale není tak trpká a je chutově bohatější. Asi by se nejlépe dala přirovnat k ne úplně vyzrálému jablíčku.

Manželé Tůmovi z hlohu peřenoklaného vyrábí marmeládu, která je naprosto famózní. Já osobně jsem s ní o vánocích inovovala linecké cukroví a použila ji místo naší rybízovky. Výsledek byl excelentní. Hlohová marmoška se stala jihočeskou hvězdou poté, co vyhrála prestižní britskou marmeládovou soutěž a je nyní k dostání ve specializovaném obchodě v Londýně. Ale jezdit si pro ni až do Velké Británie nemusíte. Můj obchod je druhým světovým prodejcem této zdravé dobroty a nyní si ji můžete přes ehop objednat i vy.

Hloh peřenoklaný má mnoho příznivých účinků na naše zdraví. Nejvíc se o něm dozvíte v následujícím rozhovoru s panem Tůmou.

Přeji si, ať vám hlohová marmoška chutná tak jako nám doma. A propos: pokud byste chtěli ochutnat syrové hložinky, je to možné. Stačí mi zavolat a udělat si objednávku. Jsou dostupné od podzimu do jara. 

Silvie z Bylinek

 

Číst článek
Šumavké Bylinné
Šumavké Bylinné

Šumavské bylinné je u nás v kamenném obchůdku několikaletou stálicí a tady na eshopu žhavou novinkou. 

Původně to byla receptura magistra Budínského, lékárníka z Vimperka. Ten recepturu vymyslel pro svoje pacienty v roce 1897. Bylinky macerované ve víně, v přesném složení a přesném postupu výroby přinášely úlevu při poškozeném trávení a všech problémech se zažíváním. Receptura se stala vyhlášenou a slavnou, protože pomohla mnoha lidem a do lékárny pana Budínského si pro ni přijížděli lidé z širokého dalekého okolí.

To, co skutečně funguje je většinou nezničitelné a tak Šumavské bylinné přežilo až do dnešní doby. Hodně našich zákazníků, kteří si k nám pro Šumavské pravidelně přichází s nostalgií vzpomíná, jak je provázelo po dobu studií, jak ho chodili potají upíjet babičce do skříně, nebo jak ho měli povinné po nedělním obědě, aby dobře trávilo. Dokonce máme několik zákazníků, kterým ho babička ordinovala na lžičce jako prevenci chudokrevnosti. 

Úplně nejraději ale máme v obchodě větu: "Jééééé, to se ještě vyrábí? To jsme pili na (vejšce, střední, za školou, na intru, na koleji, u babičky, na zábavě.....), to musím koupit (Marii, Františkovi, Petrovi, babičce, tetě, dědovi....), ten (ta) bude mít radost!!!"

A ještě jeden malý typ na podávání: Šumavské bylinné moc dobře chutná samotné, ale skvělé je i s tonikem na ledu, nebo jako střik s bezovým sirupem a čerstvou mátou. V zimě neuděláte chybu, když si z něj vyrobíte svařák, ale pozor! Je nutné jej naředit horkou vodou zhruba 1:5. Samotné v ohřátém stavu je to trochu supercloumák.

Číst článek
9 položek celkem